Aroma Ontspanningsmassage

Een massage met een kalmerende en rustgevende werking, ontspanning van de spieren, bevordering van de doorbloeding en verbetering van de stofwisseling. Bij een ontspanningsmassage is zachter en er meer aan de bewustwording van het lichaam gewerkt. Behandeling van het hoofd is hierbij niet los te zien van die van het lichaam.

Hoofdmassage.

Dit wordt ook wel Champimassage of Shiro Abhyanga massage genoemd. De bovenrug, schouders, armen, nek, hoofdhuid en gezicht worden hierbij gemasseerd. De Indiase hoofdmassage is een 'dynamische' massage met afwisselend zachte en stevige handelingen. De masseur maakt gebruik van kneden, kloppen, drukpunten (marmapunten) en trekt zachtjes aan de haren.

Hot stone massage

Dit is een vorm van massage waarbij gladde, platte, verwarmde stenen op sleutelposities van het lichaam worden geplaatst.

Over het algemeen wordt het lichaam eerst met de handen gemasseerd en daarna met hete stenen. Als de stenen voldoende opgewarmd zijn, worden enkele daarvan geplaatst op specifieke plekken van het lichaam (zoals de rug, handen enz.)  andere stenen worden door de masseur in de hand genomen en gebruikt om de spieren te bewerken.

Voordelen van een hot stone massage

• Verlicht spierspasmen, pijn, spanning en verbeter de spierontspanning.
• Maakt gifstoffen vrij en verbetert het uiterlijk van de huid
• Aanzienlijk verminderen van stress en angst
• Verbetert de bloedcirculatie en de stroom van energie
• Helpt om beter te slapen
• Helpt stress te verminderen en te beheersen
• Helpt bij het creëren van een gevoel van comfort en warmte
• Helpt bij het verminderen van kankersymptomen
• Helpt bij het verlichten van de symptomen van auto-immuunziekten
• Helpt bij het vergroten van de gewrichtsflexibiliteit

Thaise ontspanning kruidenmassage

De kruidenmassage is een Oosterse massage. De massage gebeurt met warme bundeltjes gevuld met kruiden die een reinigende, activerende of ontspannende eigenschap bezitten.

De aroma’s van de kruiden werken ook helend en ontspannend.
Onze longen en neusslijmvliezen zijn erg gevoelig voor de geuren en etherische invloeden van de kruiden. De kruiden worden net voor bloeitijd geoogst, zodat zij beschikken over hun volle aroma.
Behalve een ontspannende massage heeft deze ook een ontgiftende werking.De warmte van de kruiden en de geuren die de kruiden verspreiden zorgen voor dit dubbele effect.

Elke graad meer dan onze lichaamstemperatuur, verhoogt de stofwisseling met 15 %. De warmte van kruidenolie activeert de doorbloeding en de stofwisseling en zorgt voor soepelere spieren. De helende effecten van de kruiden dringen tot diep in het onderliggende weefsel, zelfs tot in de organen. De bloedvaten zetten uit en de huid wordt intenser doorbloed. Schadelijke stoffen worden sneller afgevoerd. De massage stimuleert het lichaam om beter te werken en brengt het tegelijkertijd tot rust. Het lichaam kan na een massage nog uren na tintelen. Van alle massages is kruidenmassage het meest doordringend.

Een kruidenmassage is een ideale massage voor wie gespannen, moe of lusteloos is. Dankzij de kruiden en hun aroma's zal niet alleen het lichaam zich ontspannen, maar zal er ook op geestelijk vlak nieuwe energie vrijkomen. De massage biedt hulp in stressvolle momenten omdat ze het lichaam stimuleert en nieuwe energie geeft.